Nogueras: “Torna la Catalunya forta, la Catalunya de l’1 d’Octubre”

“Sabem que l’ ‘A por ellos segueix present’. A les Corts espanyoles, al govern de l’Estat i al govern de les togues”, assegura la candidata Pilar Calvo

En el darrer dia de campanya, Junts llegeix un manifest de compromís amb Catalunya des de Santa Coloma de Gramenet, lloc on va néixer la immersió lingüística fa 40 anys

 

Junts encara el darrer dia de campanya a les eleccions del 23-J. En un acte celebrat aquest matí a Santa Coloma de Gramenet, ciutat on va néixer la immersió lingüística fa 40 anys, la candidata, Miriam Nogueras, ha volgut enviar un missatge a l’Estat espanyol per aquest 23J: “És el que torna una Catalunya forta, unida, determinada i autodeterminada, que defensa la terra i la llengua i que combat el feixisme. La de l’1d’Octubre”. I ha afegit : “La que combat tot allò que ens vol frenar. La Catalunya que tira milles, que va  endavant, i sense complexos. Aquesta és la Catalunya que representem tots els que som aquí i amb la que ens comprometem”, ha afirmat Nogueras.

 

Des de Santa Coloma de Gramenet, s’ha presentat un manifest de compromís pel país, que ha llegit la candidata, Pilar Calvo. Junts ha volgut posar en valor el llegat de l’1 d’Octubre. “Junts va néixer per defensar el que l’1 d’octubre representa: la capacitat d’autodeterminació del poble català, en allò que ha estat l’embat democràtic més important de la història recent”, ha afirmat Pilar Calvo. “Alguns voldrien esborrar l’1 d’Octubre del calendari, perquè no el poguéssim celebrar mai més com a símbol de resistència, d’unió i de dignitat”, ha continuat la candidata. Sabem que l’ “A por ellos” segueix present. A les corts espanyoles, al govern de l’estat, i al govern de les togues”, ha assegurat Calvo.

 

Junts també ha volgut fer una crida als que encara dubten d’anar a votar aquest proper diumenge. “Malgrat respectar el dret a l’abstenció, manifestem que aquesta no serveix per defensar Catalunya. Ni per defensar els seus ciutadans, les seves famílies, les seves associacions, les seves institucions, les seves empreses. L’abstenció no ens apropa a la independència, sinó que ens allunya del poder de canviar les coses”, ha dit  Calvo. Només serveix perquè l’absència dels independentistes s’ompli d’escons de l’ “A por ellos”. És una decisió d’un dia, que podem estar pagant durant anys”, avisen des de Junts. En aquest sentit, també s’ha tingut un record per les persones que són a l’exili. “Després de tot el que ha suportat Catalunya al llarg dels segles, la seva existència és un miracle. Que hem de preservar. Pels nostres pares i avis , i pels nostres fills”, diu el manifest.

 

En el manifest llegit aquest matí s’alerta de l’embat dels partits espanyols contra Catalunya. “Ja no es conformen amb arrossegar-nos cap a l’autonomisme sinó que recentralitzen les nostres competències i ens retallen, encara més, els recursos i la riquesa que els catalans generem i, en conseqüència, les nostres opcions de generar progrés, justícia i benestar per la nostra gent.

Tot això forma part de la seva estratègia per acabar amb la nostra voluntat de ser un país lliure”, han dit des de Junts.

 

 

 

 

Santa Coloma de Gramenet, 21 de juliol de 2023