Nogueras: “Quan es tracta de defensar els drets dels catalans, el PSOE dimiteix; quan el PP aixeca la bandera de ‘la unidad de la patria’, el PSOE s’hi abraça”

“Els únics capaços de doblegar la dreta som els de Junts”, assegura la candidata

Junts celebra l’acte central a Lleida i fa una crida a la participació per aconseguir el segon diputat a la demarcació

Junts ha celebrat aquest vespre l’acte central a les eleccions del 23-J a la demarcació de Lleida. Des de la seva capital, la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha assegurat que “el PSOE són els que diuen que els hem de votar perquè sinó ve la dreta però són els que van investir a Rajoy el 2016 i són els mateixos  que van pactar el 155”. Nogueras ha fet referència al llibre escrit pel president espanyol, Pedro Sánchez, on assegura que “durante toda la crisis (catalana) me di cuenta que Rajoy se resistía a aplicar el 155. No quería. El 155 fue un bálsamo para la sociedad catalana”. “El senyor Pedro Sánchez, el que ens parla de reencuentro, va escriure aquestes línies tan bèsties. El balanç d’aquesta legislatura no és bo per Catalunya. Nogueras ha assegurat que “abraçar els partits espanyols, intentar caure simptàic no ha estat una bona estratègia En aquesta legislatura el PSOE ha pres el pèl a ERC”. Nogueras ha explicat que recentment s’ha conegut una nova dada. Els habitants de Madrid reben 166 euros més de la mitjana espanyola. I en canvi, sorpresa, Catalunya rebem -38 euros de la mitjana espanyol. Per tant, reben 204 euros més”, ha explicat.

La candidata de Junts al Congrés ha explicat en què consisteix la directiva d’intel·ligència que es va fer el 2012, en temps del govern del PP. “Té com a primer objectiu acabar amb el terrorisme gihadista. El segon objectiu és acabar amb l’independentisme català” ha afirmat. “El senyor Sánchez, del gobierno más progresista de la historia, va refer la directiva d’intel·ligència però no va treure el punt dos. Els que parlen de ‘reeencuentro’, de ‘convivencia’ tenen una ordre de govern per acabar amb tots nosaltres. Tots els recursos de l’Estat espanyol estan al servei d’acabar amb nosaltres i amb la nostra nació”, ha dit la candidata.“No som un problema polític, sinó una qüestió d’estat”, hi ha afegit.

Nogueras ha assegurat que “en la defensa de drets de les dones ens hi trobarem molts, el PSOE, també. En la defensa de drets LGTBI ens hi trobarem molts, el PSOE, també. Amb els drets de les persones vulnerables, també, però quan es tracta de defensar els drets dels catalans, el PSOE dimiteix. Quan el PP aixeca la bandera de la ‘unidad de la patria’, el PSOE s’hi abraça”. Els únics capaços de doblegar la dreta som els de Junts”, assegura la candidata.

En la seva intervenció a Lleida,el secretari de Junts, Jordi Turull, ha assenyalat que “aquests dies molta gent que diu que hem d’aturar l’extrema dreta per atrocitats que està cometent amb la llengua, per exemple”.  Turull ha criticat els que volen “aturar l’extrema dreta per trossos, per barris. En aquest sentit, el secretari general ha explicat la seva expeeriència al Congrés de Diputats.“Vaig ser diputat al Congrés per Lleida només un dia  per culpa de la diputada Meritxell Batet que va anar molt més enllà del que deia el Suprem”. En aquesta mateixa línea, el secretari general s’ha preguntat: “Aquesta gent que mira cap a un altre cantó davant les atrocitats de les clavegueres de l’Estat, que permeten la infiltració de policies, aquesta gent aturarà l’extrema dreta? No, ho farem els independentistes que ja hi estem acostumats”. El secretari general ha asseverat: “És el catalanisme polític el que històricament sempre ha plantat cara a l’extrema dreta i al feixisme per defensar Catalunya i la seva llengua”.

El candidat a la demarcació de Lleida, Isidre Gavín, ha asegurat que “ja n’hi ha prou d’una gestió de l’aigua en contra dels pagesos. Aquí les hidrolelèctriques han augmentat els beneficis un 236% i quan els pagesos han necessitat l’aigua dels pantans, s’han quedat sense i amb unes ajudes ridícules que no cobreixen els costos. L’aigua de la Conca del Segre s’ha de gestionar des de Catalunya. Ja n’hi ha prou que la gestionin des d’allà al servei de les grans hidroelèctriques”. Gavín també ha fet referència a la llei de sequera, aprovada a instàncies de Junts, que pot acabar al Tribunal Constitucional. “No els hi agrada que es puguin fer obres d’emergència quan hi ha una sequera molt greu”, ha dit Gavín.

Gavín ha fet una crida a la participació. “A Lleida hi ha un diputat que balla. Que pot ser del PSC, del PP o de Junts ajudeu-nos per aconseguir el segon diputat. Que aquest és el vot més útil. Va de dignitat. D’un poble que no s’ha rendit mai.

La candidata al Senat per la demarcació de Lleida, Mayte Rivero, ha assegurat en la seva intervenció que “fa molta calor però fa molt de fred democràtic”. Rivero ha explicat que des de Junts “no hem triat la posició comòmde”. I ha afegit: “Allà on hi hagi una oportunitat per defensar els catalans, hi serem. No som els del reencuentro i no hem anat a agradar els partits espanyols, com aquells que volien fer la independència en 18 mesos i ara voten la pujada de pressupostos a la Casa Reial.”.

La portaveu de Junts a la Paeria, Violant Cervera, ha qualificat aquestes eleccions del 23-J com “una ocurrència de mal gust i que són per pagar els mals resultats del partit dels socialistes”. Cervera ha alertat de la importància d’aquestes eleccions.“Tenim un risc molt important que és el de l’abstenció i un estat que ens va a la contra. Des de Junts oferim fermesa, rumb i compromís”, ha assegurat la consellera.