Nogueras: “No val oposar-se a VOX per capítols. S’ha de combatre tot sencer”

“Parem-los en defensa de la nostra llengua, de la nostra cultura, en defensa del nostre país. Quan neguin la violència de gènere, parem-los. També quan als independentistes en acusin de ‘golpistas’ “, ha assegurat la candidata al Congrés

 Junts ha celebrat l’acte central del sisè dia de campanya a les eleccions del 23-J, a Gavà, al Baix Llobregat. Des d’aquesta, ciutat, la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha fet referència a l’actuació de l’ajuntament de Borriana, de PP i VOX, que ha vetat  les revistes en català dels edificis municipals. “Aquesta censura de la ultradreta espanyola és molt greu. El què passa a Borriana és molt greu. El què passa a l’Estat espanyol des de fa molt temps és molt greu. Això de Vox, fa molt de temps que ens hi trobem, ha explicat la candidata. En aquest sentit, ha assegurat que “nosaltres fa molt de temps que hi batallem. Ens els hem trobat al Suprem com a acusació particular, a Europa, l’1 d’Octubre, el 3 d’Octubre, al Congrés, al Senat. Junts ha combatut aquesta gent sempre i tota sencera”.

 Nogueras ha emplaçat a totes les forces polítiques democràtiques a aturar la ultradreta. “Especialment al PSC-PSOE i Sumar. Fem-ho. Parem-los tots sencers. Parem-los en defensa de la nostra llengua, de la nostra cultura, en defensa del nostre país. Quan neguin la violència de gènere, parem-los. També quan als independentistes en acusin de ‘golpistas’. Parem-los quan ens diuen terroristes als independentistes , parem-los quan ens empresonin. No val oposar-se a Vox per capítols. Demano el rebuig del 100% de VOX. ”, ha reclamat la candidata.

Nogueras també ha fet referència a la situació de Rodalies. “És que ni l’exalcadessa de Gavà, que ara és ministra, ha estat capaç de revertir aquesta situació quan estava a les seves mans. De cada 100 euros que s’havien d’invertir a Rodalies de Catalunya només n’han pagat 24. En canvi, a Cercanías Madrid n’han pagat 153”. La candidata ha afirmat que Junts és “l’únic partit que té una proposta davant d’aquest bloqueig”.

El portaveu al Senat, Josep Lluís Cleries, ha denunciat que “el senyor Sánchez i el senyor Rufián han anat de bracet tota la legislatura. Ens hem sentit sols. Ara ho volen dissimular però han votat els pressupostos de la monarquia tots aquests anys. Nosaltres els hi vam posar en safata que no votessin els pressupostos de la monarquia perquè vam presentar una esmena a la totalitat ”.

En la seva intervenció, Cleries s’ha mostrat molt crític amb l’estratègia d’ERC a Madrid. “De què ha servit? Per fer de crossa del Senyor Sánchez? De Podemos? Si tens un cap de llista que està més enamorat de Podemos o de Sumar o de Restar que de la pròpia Catalunya, no anem bé”, ha assegurat el candidat al Senat.

El candidat al Congrés, Gerard Valverde, ha reclamat que no faci confiança al PSOE. “Hem d’acceptar propostes buides del PSOE? Hem de votar aquells que no aconsegueixen inversions per a Catalunya? Hem de sumar, ser dignes i fer-nos ferms davant del PSOE”.

Per la seva banda, la secretària general de la JNC, Ari Urroz, ha  assegurat que “els joves catalans no volem ni podem renunciar a res. No podem restar immòbils. L’Estat espanyol és líder en atur juvenil i en precarietat”, ha assenyalat Urroz.“No volem viatges amb interrail a l’agost sinó una bona xarxa de Rodalies per poder anar a la universitat o a treballar”, hi ha afegit.

El cap de llista a Gavà,  Isidre Casas, ha fet referència a l’anunci  de la ministra i exalcaldessa, que ha anunciat una nova estació d’1 milió d’euros. “El què es necessita és invertir en les deficiències estructurals que patim la gent del delta sud del Llobretat. Ja n’hi ha prou d’espoli, del dèficit en infraestructures i d’anar a fer el passerell a Madrid”, ha assegurat Casas.