Nogueras: “Junts és el primer mur de contenció contra la dreta espanyola i el feixisme”

Junts visita les comarques de Ponent en el cinquè de dia de campanya

Junts inicia avui el cinquè dia de campanya de les eleccions del 23-J. Davant del Museu de Lleida, la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha fet una defensa de la llengua catalana i ha denunciat l’espoli que va patir el Museu de Lleida amb les obres de Sixena. “El nostre país pateix un espoli. I no és només un espoli econòmic, que suposa que cada català pagui 2.700  euros a l’Estat espanyol i que en una família de quatre signifiquen 10.000 euros”.  La candidata ha assegurat que “el nostre país pateix un espoli cultural i patrimonial i quan hem patit aquest saqueig els dels 155 no van moure ni un dit. Volem que mai més ni un govern o un tribunal espanyol puguin decidir. Menteixen i menystenen la nostra llengua”. En aquest sentit, Nogueras ha explicat que “menteixen quan diuen que s’ha demanat a la Unió Europea. No ho van fer el 2004 amb Zapatero ni ho han demanat ara”.

 

Nogueras ha assegurat que Catalunya “viu en una emergència lingüística”. En aquest sentit, ha afirmat que “ja n’hi ha prou de votar els que voldrien fer desaparèixer la nostra identitat. El primer mur de contenció contra la dreta espanyola, d’aquest feixisme espanyol, som els de Junts. Som el millor antídot contra l’obsessió del PP i del senyor Feijóo contra el president Puigdemont i contra Catalunya”.

 

El conseller de Cultura Lluís Puig, des de l’exili a Bèlgica, va intervenir a l’acte a través d’un vídeo. “Des de Junts som els que hem defensat el patrimoni de tot Catalunya, la llengua, patrimoni material i immaterial. No oblido com i de quina manera es van espoliar les obres de Sixena que teníem al Museu de Lleida. Van aconseguir treure-les de mans de la gestió pública per pasar a mans de gestió privada”, ha explicat.

 

En la seva intervenció, el candidat a la demarcació de Lleida, Isidre Gavín, ha recordat que en el Museu de Lleida es va produir un espoli del nostre patrimoni, de l’art que representa el que som, que representa d’on venim, la nostra història, que forma part de la nostra mateixa ànima com a territori”. Gavín ha criticat durament el partits que van aprofitar l’article 155 per emporta-se obres de gran valor del Museu de Lleida.  “Tots aquests del 155, es feien fotografies tots junts per protegir el règim del 78, ara són els que diuen que hem d’anar amb compte amb VOX. El PSOE del 155 d’aquell moment és el mateix PSOE d’ara. No l’esperem per protegir ni defensar el patrimoni ni cap altra cosa que tingui prioritat a Catalunya”, ha afirmat el candidat.

La candidata al Senat, Mayte Rivero, ha assegurat que “tenim una pàtria en dessagnament constant i és especialment punyent contra la llengua. Això ho saben esquerres i dretes”. Rivero ha volgut reivindicar la feina que s’ha fet des de Junts aquests anys a Madrid. “Hem fet una feina constant pel que fa a la llengua. Hem hagut de posar les línies vermelles”, ha reblat Rivero.