Junts per Catalunya demana que el 30 de maig hi hagi garanties i un dispositiu previst perquè es puguin celebrar les eleccions sigui quin sigui el context epidemiològic

Elsa Artadi emplaça el Govern a “preveure si calen noves eines, nova normativa i noves mesures” per fer-ho possible

La vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, i el president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, han participat aquest divendres en la taula de partits i el Govern per abordar l’escenari electoral previst pel 14-F, i que finalment ha consensuat ajornar les eleccions al proper 30 de maig. En una roda de premsa posterior, Artadi ha apuntat que davant les dades epidemiològiques i sanitàries, així com les recomanacions que han aportat el Govern i els experts “el més prudent era l’ajornament”. Ara bé, Artadi ha remarcat que la nova data del 30 de maig “no es pot endarrerir” i per això ha demanat que “hi hagi garanties i que el dispositiu electoral estigui previst, independentment del moment en què ens trobem de la pandèmia. Que no depengui de si estem de pujada, de baixada o amb la corba controlada”.

La portaveu així ho ha apuntat davant el fet que amb l’escenari del 14-F “els protocols no eren suficients per garantir la salut pública global, el dret a vot de tothom i la legitimitat del procés democràtic”. Per això ha emplaçat el Govern i partits a “preveure si calen noves eines, nova normativa i noves mesures per assegurar que el 30 de maig és una data ferma i que es poden celebrar amb totes les garanties”.

Elsa Artadi també ha recordat que Junts per Catalunya estava “preparada per anar a eleccions del 14-F” després de celebrar un procés de primàries “valent i innovador” per escollir la candidata i confeccionar les llistes, així com una campanya per recollir més de 52.000 avals per presentar-se als comicis. La portaveu de Junts també ha reiterat que cal “deixar enrere aquesta legislatura i cal un canvi en el Govern per avançar cap a la independencia i per sortir de la crsi amb un lidertatge fort del Govern de la Generalitat”.

Barcelona, 15 de gener del 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram