Junts per Catalunya demana que el 30 de maig hi hagi garanties i un dispositiu previst perquè es puguin celebrar les eleccions sigui quin sigui el context epidemiològic

Elsa Artadi emplaça el Govern a “preveure si calen noves eines, nova normativa i noves mesures” per fer-ho possible

La vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, i el president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, han participat aquest divendres en la taula de partits i el Govern per abordar l’escenari electoral previst pel 14-F, i que finalment ha consensuat ajornar les eleccions al proper 30 de maig. En una roda de premsa posterior, Artadi ha apuntat que davant les dades epidemiològiques i sanitàries, així com les recomanacions que han aportat el Govern i els experts “el més prudent era l’ajornament”. Ara bé, Artadi ha remarcat que la nova data del 30 de maig “no es pot endarrerir” i per això ha demanat que “hi hagi garanties i que el dispositiu electoral estigui previst, independentment del moment en què ens trobem de la pandèmia. Que no depengui de si estem de pujada, de baixada o amb la corba controlada”.

La portaveu així ho ha apuntat davant el fet que amb l’escenari del 14-F “els protocols no eren suficients per garantir la salut pública global, el dret a vot de tothom i la legitimitat del procés democràtic”. Per això ha emplaçat el Govern i partits a “preveure si calen noves eines, nova normativa i noves mesures per assegurar que el 30 de maig és una data ferma i que es poden celebrar amb totes les garanties”.

Elsa Artadi també ha recordat que Junts per Catalunya estava “preparada per anar a eleccions del 14-F” després de celebrar un procés de primàries “valent i innovador” per escollir la candidata i confeccionar les llistes, així com una campanya per recollir més de 52.000 avals per presentar-se als comicis. La portaveu de Junts també ha reiterat que cal “deixar enrere aquesta legislatura i cal un canvi en el Govern per avançar cap a la independencia i per sortir de la crsi amb un lidertatge fort del Govern de la Generalitat”.

Barcelona, 15 de gener del 2021