Junts insta Aragonès a comparèixer al Parlament per explicar la negociació entre governs sobre la reforma de la sedició

Albert Batet: “El president ha de donar explicacions per transparència, responsabilitat i respecte a les institucions”

“El president Aragonès ha de comparèixer al Parlament per explicar la negociació de govern a govern sobre la reforma del delicte de sedició”,
ha demanat el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, aquest matí en roda de premsa. “Per transparència, per responsabilitat amb la ciutadania, i per respecte a les institucions, el president Aragonès ha de donar totes les explicacions en seu parlamentària”, ha advertit.  

Batet ha advertit que el Govern espanyol ha deixat clar l’objectiu de la reforma del delicte de sedició: “Busquen l’extradició del president Puigdemont, tal com ha dit Pedro Sánchez, Nadia Calviño o Patxi López, els tres màxims representants institucionals del PSOE i del Govern espanyol”. La seva obsessió té noms i cognoms”, ha denunciat. De fet, ha assenyalat que és una persecució política, “però que abandonin tota esperança perquè l’exili ja va abolir el delicte de sedició amb la sentència d’Alemanya el 2018”.

Així mateix, el president del grup parlamentari ha assenyalat que “el president Aragonès ha negociat sol una qüestió que ens afecta a tots, sense parlar amb els represaliats i sense parlar amb les forces independentistes”. A més, ha remarcat que aquesta modificació del Codi Penal “vulnera drets i llibertats fonamentals, criminalitza les mobilitzacions i la seva interpretació pot ser una eina per incrementar la repressió contra l’independentisme”.

Sis dies després que s’hagi fet pública la reforma, “el president Aragonès encara no ha donat cap explicació als grups parlamentaris sobre una qüestió tan delicada i d’una enorme transcendència. Per això, insistim en el fet que doni explicacions”, ha sentenciat Batet.