Junts facilita que el Govern tingui més eines per actuar contra la sequera

El Parlament aprova la Proposició de Llei de mesures urgents contra la sequera presentada per Junts 

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui la Proposició de Llei de mesures urgents contra la sequera presentada per Junts per Catalunya. “Amb el nostre lideratge, amb aquesta proposició de llei, hem aconseguit trencar la paràlisi en la gestió de la sequera i reconduir el fracàs del Govern en la cimera de l’aigua”, ha manifestat el diputat Salvador Vergés.

“El nostre esperit era escoltar i parlar amb tothom, i així ho hem fet”, ha remarcat el diputat. “Gràcies a Junts, haurem passat d’un decret unilateral del Govern que sancionava i centrifugava responsabilitats a una proposició de llei de consens que acompanya, col·labora i gestiona amb responsabilitat el problema”, ha afegit Vergés. 

El text preveu invertir 500 M€ en grans infraestructures, ajuts als ens locals per a la millora de recursos hídrics, aportacions a l’ATLL per a millores i subvencions per a aigua regenerada.

També garanteix que, tal com es va fer durant la Covid-19, el Govern aporti recursos extraordinaris i habiliti la contractació pública d’emergència per a les obres i actuacions més immediates. 

La proposició de llei també insta el Govern a fer un pla de xoc per a la pagesia en un termini d’un mes de la mà del sector per tal de garantir la producció d’aliments i poder salvar les explotacions agrícoles i ramaderes.

Pel que fa al règim sancionador als  ajuntaments, el text preveu que entri en vigor un mes després de la data de publicació de l’ordre de convocatòria de la línia d’ajuts. 

“Ara tenim l’eina i és molt potent, però cal fer-la servir. Junts per Catalunya hem liderat, però continuarem amatents”, ha conclòs Salvador Vergés.