Junts es conjura des d’Amer a “doblegar l’Espanya feixista”

Nogueras: “Els vots dels catalans no han de ser útils per Espanya. No han de servir per apuntalar partits espanyols”

 El president Puigdemont fa una crida a la participació i assegura que “Catalunya no es defensa amb les mans a les butxaques”

 

Junts ha celebrat aquest migdia l’acte central de les eleccions del 23-J, a Amer, comarca de La Selva, i vila natal del president Puigdemont. Precisament, el president de la Generalitat ha entrat en  campanya amb una intervenció en directe des de Bèlgica.

La candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha assegurat que “no podem caure en el parany en el que ens posa l’Estat espanyol, que és d’agrupar-nos en famílies ideològiques. Això ens fa febles. La nostra família és diu Catalunya. No es diu PSOE, no es diu PP, no es diu Sumar”. Nogueras ha carregat contra la precipitació amb la que s’han convocat aquestes eleccions. “És una metàfora del que és Espanya : improvisació, patada endavant, desencís, falta de programa i baralles entre les dretes i les esquerres espanyoles, però, sempre, van units contra Catalunya”.

En aquest sentit, la candidata ha explicat que “mai, cap govern ni del PP ni del PSOE, han complert amb els pressupostos generals. No paguen. Ens deuen més de 50.000 milions d’euros en infraestructures”. Nogueras considera que “això no és fruit de la casualitat sinó que és conseqüència d’una deriva anticatalana. De fet, quan es tracta de Catalunya es posen d’acord. El 2016 el PSOE va facilitar el govern de Rajoy. Pacten el 155. Pacten per fer fora Trias. Pacten cada dia per perseguir el president Puigdemont”.

I hi ha afegit una dada: “Saben quin és el l’any que ha tingut una execució preessupost de pressupost més alta? El 2017. I ara que diguin a mi que no hem d’anar desacomplexats. El 2017 van pagar perquè era quan més forts estàvem”.

La candidata s’ha referit a les crides al vot útil que proliferen els darrers dies. “Els vots dels catalans no han de ser útils per Espanya. No han de servir per apuntalar partits espanyols, el que hem de fer és apuntalar Catalunya i el 23-J fer una forta Catalunya”, hi ha afegit  .“Els vots catalans, els vots dels catalans que custodia Junts, no seran només per defensar-nos sinó per doblegar-los. Doblegar aquest feixisme, doblegar aquesta censura, doblegar els que no paguen i enganyen. Per doblegar el monarca de l’A por Ellos’ ”, ha dit Nogueras.

La candidata ha estat l’encarregada de donar pas a la connexió en directe al president a l’exili, Carles Puigdemont. El president legítim ha posat en valor la feina que s’ha fet des de Madrid i, especialment, a la candidata al Congrés, Miriam Nogueras. “Gràcies per assumir un compromís que no és fàcil. Que no és còmode. Ens fa  falta gent valenta i que tingui lleialtat cap el país. S’ha fet una feina extraordinària”. Puigdemont ha explicat que gràcies a tota aquesta tasca “Junts no ha d’amagar la seva candidata. N’hi ha que ara fins i tot piulen en català”, ha dit.

El president a l’exili ha volgut assenyalar la situació que viu Junts. “Ningú no ens ho posa fàcil. Ningú. A cada elecció ens volen enterrar. Estem acostumats a nedar contra corrent però no perquè siguem de Junts, sinó perquè som catalans”.

El president ha fet referència a la plaça del Monestir d’Amer, la seva vila natal. Ha explicat que és una plaça que és oberta al món i que les llambordes són aportació de diferents pobles. “No ha perdut ni un bri de la seva identitat però ho fa gràcies a l’aportació solidària. Construir un país sense perdre la nostra identitat, la nostra llengua. Ens interessa viure en una Catalunya que sigui un sol poble. Ens hem de mantenir fidels al servei d’aquest poble”, ha dit el president.

El secretari general Jordi Turull, ha assegurat des de d’Amer que “si algú te dubtes per anar a votar que ho faci en nom del president Puigdemont”. Turull ha criticat el marc mental que es plantegen en aquestes eleccions i ha criticat els darrers gestos d’ERC. “Presentar-se com a independentista aquí i a Madrid fer de Podemos no és defensar Catalunya. Donar l’esquena al país i afalagar Sánchez i Montero, mentre ataques el president Puigdemont tampoc és defensar Catalunya”. Per la seva banda, la presidenta del partit, Laurà Borràs, ha assegurat que “des del 2017 res no és igual a Madrid. Hem estat plantant cara perquè ho volem tot per Catalunya perquè Junts és l’únic partit que ha nascut per aconseguir la independència de Catalunya”. La presidenta ha afirmat que “per nosaltres, la qüestió no és investir un president espanyol, sinó l’amnistia, l’autodeterminació i la independència”.

En la seva intervenció, el candidat al Senat, Toni Castellà, s’ha dirigit directament a Gabriel Rufián: “has perdut el peix, el cove i la credibilitat” i hi ha afegit que “el partit de Companys i de Macià no mereix que el lideri que el lidera. Que retorni a l’estratègia unitària de l’1 d’Octubre. L’esperem”, ha dit Castellà.

D’altra banda, el candidat a la demarcació de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha fet una crida a votar: “Queda una semana pel 23-Ji hem d’anar a totes perquè, quan acabi el recompte, l’Estat espanyol tingui clar que l’independentisme no afluixa, que no es rendeix, que persisteix i que estem determinats, com el president Puigdemont”.  En la seva intervenció, la candidata a la demarcació de Girona, Marta Madrenas ha assegurat que “Pedro Sánchez només té l’objectiu de salvar-se ell. Madrenas s’ha referit a les paraules que ha dit el PSC, a Girona. “Deien que només ells garantien no tornar als grisos i els foscos Si encara no n’hem sortit!”, ha dit Madrenas. En la seva intervenció, el cap de llista de Junts per la demarcació de Lleida, Isidre Gavin, ha explicat que “a Catalunya cal fer un vot massiu per Junts per Catalunya. Hi ha un govern que gestiona en contra nostra”.