Junts denuncia que “Catalunya no pot viure de les molles que decideixi donar el govern espanyol de torn”

“L’Estat espanyol és un mal negoci per a Catalunya i el nostre país no pot perdre més temps”, assegura la candidata al Congrés, Miriam Nogueras

La campanya de Junts a les Terres de l’Ebre ha fet parada a Tortosa. En un acte a la capital del Baix Ebre, la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, s’ha mostrat convençuda que “Catalunya no pot viure de les molles que decideixi donar el govern espanyol de torn”. Nogueras ha assegurat que “l’Estat espanyol és un mal negoci per a Catalunya i el nostre país no pot perdre més temps”.

La candidata al Congrés ha recordat “que les competències són de l’Estat espanyol i si es fan o no actuacions depèn del govern espanyol, que ni fa ni deixa fer. Fan falta solucions intel·ligents però sobretot que s’executi el pla per al Delta de la Taula de Consens. Aquest és un dels exemples de perquè necessitem la independència”. La candidata ha criticat la falta d’inversió de l’estat a Catalunya, sobretot en infraestructures i especialment en el Corredor Mediterrani. “En els darrers anys s’han fet 84 quilòmetres de vies noves a Madrid i 0 a Catalunya. El Corredor Mediterrani porta 26 anys de retard”. “La demanda més intensa de transport és a Catalunya”, hi ha afegit.

Nogueras, també ha posat en valor la feina feta per Junts a Madrid. “Hi ha hagut 4 diputats i 5 senadors de Junts que no s’han deixat prendre el pèl. Han fet valer cada un dels seus vots que tenien custodiats: mai tan pocs han fet tant per defensar Catalunya”, ha reblat Nogueras.

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha advertit que “un vot al PSOE és un vot contra les Terres de l’Ebre”. En la seva intervenció, ha afirmat que “la papereta de PSOE vol dir més incompliments, més dèficit fiscal, més atacs al català i més repressió per evitar que siguem un país lliure”. En sintonia, el candidat de Junts ha ressaltat que “un vot als qui han donat suport al PSOE també és un vot contra les Terres de l’Ebre perquè ha estat a canvi de no aconseguir res per a les nostres comarques”. I, en aquest sentit, ha avisat que “que ningú s’equivoqui amb aquells que van en contra de les Terres de l’Ebre, però que tampoc ningú es quedi a casa perquè l’Estat espanyol mai s’absté contra Catalunya i que ningú llanci el vot amb opcions polítiques que no obtindran representació”.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari, Albert Batet, ha assegurat que “aquestes eleccions són les de que ve el llop. I de llops n’hi molts tipus. N’hi ha que els veus venir de lluny, com el PP i VOX. Que volen anar a fer mal. N’hi ha que van amb la pell de corder, com és el cas de Pedro Sánchez i els socialistes”. En aquest sentit, Batet ha explicat que “des de Junts s’ha vestit una casa de pedres i ho hem fet sols. Ara que ve el llop ens trobem que la casa sòlida que planta cara no és la de palla de Comuns o la de fusta com la de Rufián. La casa de pedra de Junts es la que planta cara”.

La portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, s’ha mostrat crítica amb els que es volen abstenir el 23-J.“Què faran l’endemà els que han decidit abstenir-se? Asbtenir-se de preservar la llengua? De preservar els drets i llibertats col·lectius? De l’1 d’Octubre? De les institucions? Del model de l’escola catalana? De la cultura? De la Identitat? Per això des de Junts ens expliquem amb tota la força.  

Per la seva banda, la candidata al Congrés, Irene Negre, ha afirmat que “tenim un estat que ens frena i ens va a la contra. No podem quedar-nos a casa, hem d’omplir les urnes i dir prou”.