Junts demana la posada en marxa urgent del pla de xoc pel sector primari previst a la Proposició de Llei contra la sequera

El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha demanat al Govern lideratge davant la CHE per defensar els canals de regants 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha instat el Govern a posar en marxa urgentment el pla de xoc per la pagesia que contempla la Proposició de Llei de mesures urgents contra la sequera aprovada pel Parlament a principis de maig a proposta de Junts per Catalunya. Batet ho ha plantejat després d’una reunió amb representants de la Comunitat General de Regants del Canal Segarra-Garrigues on s’ha posat de manifest que el Govern continua sense informar els regants sobre el pla de xoc que hauria d’impulsar per minimitzar els efectes de la sequera.

A més, el president del grup parlamentari ha demanat al Govern lideratge davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per defensar els canals de regants de Catalunya.

Finalment, Junts s’ha posat a disposició dels regants per continuar advocant pels seus interessos des del Parlament amb noves iniciatives parlamentàries que se sumen a la proposició de llei contra la sequera, com la moció sobre gestió de l’aigua al regadiu que Junts durà al proper ple. 

Aquesta reunió, a la que també ha assistit el diputat Salvador Vergés, s’emmarca en el cicle de trobades que el grup parlamentari de Junts per Catalunya està duent a terme per conèixer les principals preocupacions de les comunitats de regants de Catalunya a causa de la sequera.