Junts apel·la al vot dels independentistes per evitar que “la nit del 23-J Catalunya s’assembli a una província espanyola per primera vegada”

Catalunya no pot ser una provincia més d’Espanya tenyida de PP i PSOE. A Catalunya ha de guanyar Catalunya”, afirma la candidata Miriam Nogueras

Junts celebra l’acte final de les comarques gironines a Banyoles  

Junts ha celebrat aquest vespre l’acte final a les eleccions del 23-J a la demarcació de Girona. Des de Banyoles, capital del Pla de l’Estany, la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha explicat la proposta que va fer ahir a ERC en el debat. “Quan hem anat junts han passat coses extraordinàries. Per exemple, el 2017 Espanya va pagar a Catalunya. Teníem unes institucions fortes i polítics desacomplexats. Els partits anàvem units. En canvi, el 2021 és l’any amb l’execució més baixa de la història. El 2017 també va pasar una cosa extraordinària, que vam doblegar la dreta espanyola”.

Nogueras ha interpel·lat directament als votants d’ERC. “Estenc la mà a tota la gent d’Esquerra. No els demano que deixin de militar en la seva ideologia o en el seu partit, demano que tots hi posem sentit d’estat. Em comprometo a  fer valer el vot de tots. Amb mi, el teu vot serà útil per Catalunya”, ha assenyalat.  En aquest sentit, la candidata hi ha afegit: “Catalunya no pot ser una provincia més d’Espanya tenyida de PP i PSOE. A Catalunya ha de guanyar Catalunya”.

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha intervingut a l’acte de Banyoles a través d’un vídeo i ha assenyalat que “Junts és qui fa nosa als grans partits espanyols. Demano que Girona contribueixi a què Junts faci molta nosa a Madrid perquè allò que nosaltres farem a Madrid es farà per defensar Catalunya”. El president a l’exili també ha incidit en el fet que les “les expectatives de PP i PSOE passen perquè la nit electoral, el mapa de Catalunya s’assembli per primera vegada a una provincia espanyola”.El president Puigdemont ha assenyalat que “quan hem fet més respecte, quan hem fet trontollar el règim espanyol, ha estat precisament quan hem fet servir les urnes. Quan les hem fet servir, els hem fet trontollar. I aquest és el camí”.

Davant les veus que alerten d’una retallada de drets la propers legislatura, Turull ha preguntat: “On era tota aquesta gent que s’omple la boca de la defensa de drets fonamentals l’1 d’octubre?” En aquest sentit, ha assegurat que “els que venim entrenats i que hem patit presó i exili per defensar drets i llibertats fonamentals som la millor garantia”. Els altres, “si aquests drets posen en risc la unitat d’Espanya, plegaran veles”. Turull ha remarcat que qui defensarà millor la llengua catalana a Madrid son els partits independentistes: “Hi ha qui retira revistes en català i hi ha qui retira la paraula a Miriam Nogueras per parlar en català”, ha afirmat en al·lusió a Meritxell Batet, candidata del PSC, a qui ha dit que “l’autoexigència comença per un mateix”.Per aquesta raó, Turull ha subratllat que el 23J cal anar a votar i donar tota la força a Catalunya per dir ja n’hi ha prou.

La presidenta del partit, Laura Borràs, ha assegurat que “Pedro Sánchez incompleix i menteix. Ho sabem de manera directa i en repetides ocasions ho hem certificat de manera contrastada. L’1 d’Octubre va dir que demanaria explicacions i l’endemà va aplicar el 155 amb Mariano Rajoy”. En aquest sentit, Borràs hi ha afegit que “aquestes són les seves credencials democràtiques. L’hem vist a Madrid votar en contra que Catalunya utilitzi fons Next Gerneration, de lliçons d’aturar la ultradreta per part del PSOE, ni una”.

La candidata al Congrés per la demarcació de Girona, Marta Madrenas, ha posat en valor la feina feta per l’equip de Madrid durant la passada legislatura.S’ha treballat molt. S’han presentat més de 13.000 iniciatives entre el Congrés i el Senat”, ha assegurat. “És suficient aixo pel nostre país? No és suficient, això és treballar amb engrunes, i ho farem igualment, perquè ho hem de fer, pero no és suficient pel nostre país. Necessitem tots aquells recursos que generem amb el nostre esforç i  aquests 21.000 milions  d’euros que se’n van cap allà i no tornen. Us imagineu què podriem fer amb això?”, s’ha preguntat Madrenas.

El candidat al Senat per Girona, Joan Bagué, ha assegurat que “és un orgull formar part d’aquesta candidatura amb gent tan compromesa”.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha assegurat que “és una campanya estranya però el diumenge hem d’anar-hi perquè ens hi juguem molt. A la gent de Banyoles i als de la comarca del Pla de l’Estany us demano ens doneu el mateix suport el 28-M”. Noguer ha assenyalat que “s’ha de votar els partits de casa. I de casa, és Junts per Catalunya”.