Junts afirma que “el sistema de pensions digne serà en una Catalunya independent”

“Com volen mantenir un sistema de pensions de primera quan l’Estat espanyol bat rècords d’atur i de salaris baixos?”, pregunta el diputat Josep Pagès

Junts assegura que la reforma de les pensions del govern espanyol “és poc realista” perquè preveu un increment de despesa relacionat amb una estimació d’ingressos molt optimista. “El model econòmic d’estat, que defensen des de la dreta a l’esquerra, i que tots vostès comparteixen, centrat en extreure riquesa i no en crear-la, no permetrà pagar les pensions dels baby boomers”, ha alertat el diputat Josep Pagès, que també ha assegurat que “el sistema de pensions digne serà en una Catalunya independent”.

El diputat ha contraposat els dos models econòmics: el català, basat en l’economia productiva, la creativitat i les exportacions davant d’un altre model, l’espanyol, que es basa “en una economia centralista, en el BOE i en les empreses de l’Ibex35”. Pagès ha explicat que “tot i que tenim un estat que ens va sistemàticament a la contra, que per exemple legisla per facilitar la marxa de les seves empreses, Catalunya és a la franja alta de les regions europees en creació de riquesa”. Tot i això, quan es descompten els 20.000 milions d’euros de dèficit fiscal, Catalunya passa a situar-se al lloc 135 de 240 en aquest rànquing de regions europees que indica el benestar social, molt per sota del que li correspondria per la seva creació de riquesa. “Tanmateix, l’atur a Catalunya es situa al 9,9%, tres punts per sota de la mitjana espanyola”, ha assegurat Pagès que ha explicat que “és determinant promoure l’economia productiva, el treball qualificat, els llocs de feina productius, tecnificats, que són els que generen valor afegit”.