Salvador Vergés, diputat de Junts per Catalunya

El Parlament insta el Govern a constituir la Taula de Desburocratització de la Pagesia en un termini màxim de dos mesos, a proposta de Junts

La taula busca simplificar els tràmits, integrar millor els diferents agents públics i lluitar contra la bretxa digital en la pagesia

El Parlament de Catalunya insta el Govern a constituir i convocar, en el termini màxim de dos mesos, la Taula de Desburocratització de la Pagesia, després d’haver aprovat una moció presentada per Junts per Catalunya. La taula té tres objectius, “simplificar els tràmits, integrar millor els diferents agents públics i establir mesures efectives contra la bretxa digital”, com ha explicat el diputat Salvador Vergés. La moció proposa la data del 30 de juny d’enguany per publicar un informe de valoració i conclusions de la taula, “perquè la iniciativa no quedi en paper mullat”

“Tothom es queixa dels tràmits, els controls i la paperassa cada cop més feixuga a la qual els sotmetem. O els ofeguen els costos o els papers o les dues coses alhora”, ha recordat Vergés. “No és suficient digitalitzar tots aquests tràmits sinó que cal acompanyar adequadament tothom perquè no siguin víctimes de la bretxa digital”, ha insistit el diputat. “Especialment les persones grans. No ens podem permetre de cap manera perdre pagesia en el camí”, ha alertat.

Vergés ha qualificat d’insuficient l’anunci per part d’Esquerra Republicana de crear un grup de treball de desburocratització dins de la ja existent Taula Agrària. A parer seu, es tracta d’una mesura insuficient perquè “si volem de veritat millorar el problema, cal atacar-lo específicament”. “I, sobretot, perquè els actors d’aquesta taula que avui proposem no són només els de la Taula Agrària”, ha recalcat el diputat.

Així, la taula es planteja com un espai de treball integrat per les diferents administracions catalanes amb implicació directa en el Primer Sector, així com per les entitats i associacions empresarials més representatives del món agrari i els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.

Vergés ha advocat per atacar aquesta problemàtica “a fons amb els afectats en taula de treball, sense protagonismes polítics” per acompanyar una pagesia que “massa sovint se sent qüestionada i hiperfiscalitzada”.