Marta Madrenas, diputada de Junts per Catalunya

El Parlament aprova la proposició de llei per combatre les ocupacions conflictives impulsada per Junts

La proposta, que dota els ajuntaments d’eines útils per fer-hi front, ha obtingut un ampli suport de la Cambra

El Parlament de Catalunya ha aprovat amb un ampli consens la proposició de llei per combatre les ocupacions conflictives a propietats de grans tenidors i que alteren la convivència, generen inseguretat i provoquen alarma social, impulsada pel grup parlamentari de Junts per Catalunya. La diputada i ponent relatora d’aquesta proposició de Llei, Marta Madrenas, ha assegurat que “avui podem presentar una gran notícia per a alcaldes i alcaldesses de tots els municipis de Catalunya.  Dotem d’eines a les administracions perquè, en casos que s’alteri greument la convivència, els ajuntaments puguin instar les autoritats judicials al desallotjament d’un immoble ocupat quan els grans tenidors es desentenguin de les seves obligacions envers la funció social de l’habitatge”. Els ajuntaments podran adquirir temporalment l’ús dels habitatges desallotjats per destinar-los a habitatge social per famílies vulnerables. 

Segons Madrenas, l’objectiu de la llei és actuar en favor de la convivència i l’ordre públic i que les administracions puguin actuar de forma equilibrada, justa i competent.  “Avui no estem parlant d’ocupacions sinó de pau social, de convivència, de respectar els drets de les persones, de respectar el dret de veïns i veïnes a viure en pau”, ha subratllat.  

La llei proposa solucions eficients i efectives per donar resposta a un greu problema que afecta milers de ciutadans “i impulsem la feina que ja havien començat les conselleres Ciuró i Cervera”, ha assegurat Madrenas. La diputada també ha agraït l’ampli consens que s’ha assolit “per arribar a un text que serà molt útil”.

Amb aquesta acció, Junts per Catalunya continua posant fil a l’agulla amb iniciatives legislatives al Parlament de Catalunya, a les Corts Generals espanyoles i amb mocions presentades als ajuntaments d’arreu del país.