Albert Batet

El grup parlamentari de Junts per Catalunya interposa la querella contra Sánchez-Camacho per haver mentit al Parlament

Considera que ha comès un delicte de fals testimoni i també sol·licita que declarin José Manuel Villarejo, Jorge Moragas i Victoria Álvarez 

 

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha interposat aquest matí davant del Tribunal Suprem la querella que va anunciar a finals de juny contra la dirigent del Partit Popular Alícia Sánchez-Camacho per haver mentit al Parlament de Catalunya.

Les converses filtrades en mitjans de comunicació fa aproximadament un mes entre la dirigent del PP i José Manuel Villarejo constaten que Sánchez-Camacho va faltar a la veritat en dues comissions d’investigació parlamentària, un fet constitutiu de delicte com estableix l’article 502.3 del Codi Penal espanyol. 

Concretament, va mentir durant la comissió d’investigació sobre el frau i l’evasió fiscals i les pràctiques de corrupció política, el 10 d’abril del 2015, i en la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, el 24 de juliol del 2017.

El president del grup parlamentari, Albert Batet, subratlla que Sánchez-Camacho va venir al Parlament a presentar-se com a víctima i no hi ha dubte que actuava com a impulsora de l’Operació Catalunya. Sánchez-Camacho és el rostre del cinisme i, en política, no tot s’hi val”

Mentre mentia i s’exculpava al Parlament sobre l’Operació Catalunya, ella mateixa elaborava llistes negres i ordenava a la policia patriòtica investigar persones vinculades amb l’independentisme”, assenyala Batet.

​​A més, recorda que les mentides de la dirigent popular han comportat greus conseqüències per al conjunt de l’independentisme i, per tant, “també hauria de tenir conseqüències per la dirigent del PP davant la justícia”. 

El president del grup parlamentari defensa que “Sánchez-Camacho ha estat una peça fonamental del que podríem anomenar l’Operació Catalunya 1, és a dir, la guerra bruta articulada fins al referèndum de l’1 d’Octubre del 2017”. 

“I aquesta acció legal també hauria d’ajudar a aclarir l’Operació Catalunya 2, que continua en marxa des d’aleshores”, ha afegit Batet. A parer seu, és evident que la guerra bruta que feia Villarejo durant anys, ara n’hi ha d’altres que continuen fent-la i, més aviat que tard, també ho descobrirem”.

Junts per Catalunya ha presentat la querella al Tribunal Suprem perquè la dirigent del PP és aforada, com a senadora per designació de l’Assemblea de Madrid. 

La querella elaborada per l’equip d’advocats liderats per Gonzalo Boye demana que se citin a declarar com a testimonis a Villarejo, a l’excap de gabinet de Mariano Rajoy com a president del Govern espanyol, Jorge Moragas, i a Victoria Álvarez.