Batet: “Avui se segella el tripartit, amb uns Pressupostos per fer més autonomisme”

El president del grup parlamentari lamenta que el president Aragonès hagi trencat la majoria independentista del 52%

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha advertit que “avui se segella el tripartit, un pacte del tripartit que ja veurem si acabarà com un guirigall”. En el debat del projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat al Parlament, Batet ha assegurat que “aquests Pressupostos serviran per fer autonomisme i nosaltres volíem uns Pressupostos per fer més país”“Si fossin uns Pressupostos per avançar cap a la independència de Catalunya, ja els puc ben assegurar els socialistes no els votarien”, ha advertit. 

Batet ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que podria triar entre retrocedir cap a l’autonomisme o avançar cap a la independència i que ha preferit “la confortabilitat autonòmica i trencar la majoria independentista del 52%”. En aquest sentit, ha recordat que en cap moment hi ha hagut voluntat de mà estesa per part d’Esquerra. En conseqüència, “cap esmena de les que avui votarem i les que vam presentar Junts per Catalunya serà aprovada, ni tan sols cap de les que literalment diuen el mateix que les han presentat vostès”, ha explicat.

Batet ha assegurat que avui s’ha constatat que la majoria independentista al Parlament de Catalunya s’ha trencat. “Vostè ha triat, president, però la majoria independentista segueix a les urnes i al carrer”, ha etzibat.  Per això, “Junts per Catalunya som l’única alternativa al tripartit autonòmic”.

El president del grup parlamentari ha acabat amb un “missatge d’esperança: Junts seguirem treballant per millorar el dia a dia de la gent, per un país millor i per la independència”, ha conclòs.