Albert Batet

Batet al president Aragonès: “No busqui més excuses, és vostè qui té la màxima responsabilitat d’aprovar els Pressupostos”

El president del grup parlamentari ha retret al president la manca d’ambició nacional, la mala gestió i la debilitat institucional del Govern

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “no busqui excuses  fora, és vostè qui té la màxima responsabilitat per aprovar Pressupostos”. En aquest sentit, ha recordat que, “per responsabilitat de país”, el 30 de novembre Junts per Catalunya va entregar una proposta de mínims detallada i realista per negociar-los.

Així mateix, Batet ha assenyalat que les habilitats negociadores del president Aragonès “no funcionen ni aquí ni a Madrid” i ha qualificat de “sucursalista” el fet d’“anar a buscar el suport del PSOE a Madrid per aprovar els Pressupostos”. “S’han de negociar i aprovar al Parlament de Catalunya”, ha subratllat durant la sessió de control. 

Batet també ha retret al president Aragonès “la manca d’ambició nacional, la mala gestió en l’eix social i econòmic i la debilitat institucional del seu govern”. Pel que fa a l’eix nacional, el president del grup parlamentari ha constatat que “en comptes d’avançar, el seu govern s’allunya de la independència”. En aquesta línia, ha assenyalat que durant el seu mandat el conjunt de l’independentisme no s’ha reunit mai per teixir una estratègia unitària i que la seva proposta sobre un acord de claredat no té suport. A més, ha recalcat que el seu pacte amb el PSOE per a la reforma del Codi Penal és un despropòsit.

En l’eix social i econòmic, Batet ha retret que “la seva gestió és francament millorable”, com demostra “la triple vaga d’aquesta setmana del sector educatiu, sanitari i del taxi en contra del seu Govern”. En sintonia, el president del grup parlamentari ha reiterat que, gairebé a finals de gener, el Govern no té majoria per aprovar els Pressupostos. 

I, finalment, en l’àmbit institucional, Batet ha advertit al president Aragonès que “el seu govern és el més dèbil de la història”, un govern que ha perdut un centenar de votacions en seu parlamentària i que continua fent com si tinguessin majoria.  Finalment, el diputat ha recriminat al president Aragonès que “no fa respectar com pertoca la presidència de la Generalitat” en referència a la cimera francoespanyola celebrada la setmana passada a Barcelona on “vostè hi va anar a  fer un rendezvous, un paper que no és el que esperem d’un president de Catalunya”.  

“Vostès no són de fiar, no compleixen els acords i no governen pel conjunt del país. Rectifiqui, president Aragonès”, ha sentenciat.