Albert Batet, president del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya

Albert Batet: “Pedro Sánchez oblida la vulneració sistemàtica de la sobirania del Parlament per part del TC amb la complicitat dels socialistes”

El president del grup parlamentari assenyala que avui “alguns han provat la pròpia medicina que durant anys han aplicat a Catalunya”


El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha acusat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de tenir
“memòria selectiva”, després que hagi afirmat aquest matí que la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d’aturar la tramitació per reformar la llei del Poder Judicial no té precedents a l’Estat espanyol. “Pedro Sánchez s’oblida de vulneració sistemàtica de la sobirania del Parlament de Catalunya per part del Tribunal Constitucional, amb la complicitat dels socialistes”, ha indicat.

Batet ha subratllat que avui “alguns han provat la pròpia medicina que han aplicat a Catalunya” i ha lamentat que ara “facin escarafalls, mentre durant anys s’han tapat els ulls o han sigut còmplices i han participat de  la vulneració sistemàtica de la sobirania del Parlament”, ha manifestat.  

En sintonia, el president del grup parlamentari ha denunciat la doble vara de mesurar dels socialistes amb les actuacions del Tribunal Constitucional. “Quan el TC ha actuat arbitràriament contra el Parlament de Catalunya, diuen que és per protegir l’estat de dret. En canvi, quan actua contra lleis que els mateixos socialistes han impulsat a les Corts Generals, diuen que és una vulneració a la democràcia”, ha recordat. A parer seu, “la resposta sempre ha estat intentar fer creure que el problema és Catalunya, quan el veritable problema és l’Estat espanyol”.

“Fa anys que denunciem que l’Estat espanyol té un problema democràtic greu. Fins i tot, Europa diu que la democràcia espanyola és defectuosa”, ha recordat. En aquest sentit, Batet ha recordat els casos més destacats en què el TC ha vulnerat la sobirania del Parlament: amb la prohibició del ple d’investidura del president Puigdemont, amb la suspensió de lleis pioneres, com la llei de canvi climàtic o la llei del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial, o la sentència contra l’Estatut del 2010. 

“La democràcia espanyola fa aigües per tot arreu. És evident que, a l’Estat espanyol, manen els jutges”, ha afegit el president del grup parlamentari. “Per això, des de Junts per Catalunya, sempre hem defensat que l’Estat espanyol és irreformable i hem d’avançar per fer efectiva la independència”, ha conclòs.